NL - FR

Blauwe zone

GRATIS als u een geldige Europese blauwe schijf duidelijk leesbaar achter de voorruit legt.
  • Parkeerduur: maximum 2 uur
  • Van maandag tot en met zaterdag (tenzij andere bepaald op signalisatieborden)
  • Van 08 uur tot 20 uur

Overige blauwe zones

In sommige delen van Mechelen zijn er omwille van de nabijheid van drukbezochte voorzieningen zoals sportterreinen, ziekenhuizen of evenementhallen ook blauwe zones ingevoerd. Deze hebben aangepaste regimes dan deze rond het centrum. Het tijdsregime en de maximum parkeerduur met schijf staat altijd op de plaatselijke bebording aangegeven. Het gaat hierbij om de volgende zones:

  • Blauwe Zone Katanga: rond de jeugdvelden van KV Mechelen is er een blauwe zone van kracht op weekdagen van 18:00 uur tot 24:00 uur en in het weekend van 10:00 uur tot 24:00 uur. De maximum parkeerduur voor bezoekers is mits het voorleggen van een parkeerschijf beperkt tot 2 uur.
  • Blauwe Zone Liersesteenweg: door de aanwezigheid van het ziekenhuis geldt op de Liersesteenweg, tussen de R6 en de Eikestraat, een blauwe zone die heel de week van kracht is. Deze is van toepassing tussen 9:00 uur en 20:00 uur. De maximum parkeerduur voor bezoekers is mits het voorleggen van een parkeerschijf beperkt tot 1 uur.
  • Blauwe Zone Nekkerhal: in de omgeving van de evenementenhal is er een blauwe zone van toepassing in het weekend van 10:00 uur tot 24:00 uur. De maximum parkeerduur voor bezoekers is mits het voorleggen van een parkeerschijf beperkt tot 2 uur.
  • Blauwe Zone Pasbrug: aan de grens met Sint-Katelijne-Waver is aan Pasbrug eveneens een blauwe zone van kracht. Deze geldt van maandag tot vrijdag van 9:00 uur tot 18:00 uur. De maximum parkeerduur voor bezoekers is mits het voorleggen van een parkeerschijf beperkt tot 2 uur.

Bewoners die binnen deze zones gedomicilieerd zijn kunnen per adres 1 gratis bewonerskaart aanvragen. Voor een tweede bewonerskaart betaal je 120 euro per jaar.

U kan ook opteren voor het forfaitair stelsel (via retributiebon) € 35,00 geldig voor 5 opeenvolgende uren en niet overdraagbaar naar een volgende dag.